Nagykovácsi újságban megjelent cikkünk az Országos Diákolimpiáról

Ezüstérem az iskolák versenyében

A Vizsla SE legrégebbi és legnépesebb egysége a Nagykovácsi KisVizslák tájfutó csoport. Bemutatkoznunk talán már nem kell, annyi gyerek megfordult már az elmúlt öt évben az edzéseinken, eseményeinken. A nálunk sportoló gyerekek egyre nagyobb számban érik el azt a tudásszintet, amivel már versenyeken is odaállhatnak a rajthoz és teljesíteni tudják a fizikai és szellemi képességeket egyaránt igénylő tájfutó pályát.

Idén 23 fő képviselte csoportunkat a Pest megyei és Budapesti Diákolimpián áprilisban Gödöllőn. Az országos döntőben való továbbjutás nem egyszerű feladat, hiszen korcsoportonként 5-5 fiatal vívja ki ehhez a jogot. Csoportunkból ez most kilenc fiatalnak sikerült, név szerint: Arndt Gabi, Biró Artúr, Biró Lőrinc, Bonifert Gergő, Braun Vilmos, Egri Mátyás, Hajmási Csenge, Németh Eszter, Szakál-Biró Sára.

Ők indulhattak az országos diákolimpián május 18-19-én Tatabányán. De mi nem olyan csapat vagyunk, hogy ne kísérnénk el őket! Még tíz gyerek és a kísérők a budaörsi részleggel kiegészülve már elég népes csoportként jelentünk meg. A kísérőversenyen Doroszlai Lelle volt a legeredményesebb a 3. hellyel.Szombaton lakótelepi parkos környezetben zajlott a verseny sprint pályákon. Legjobban Braun Vilmos és Szakál-Biró Sári szerepelt a 2. és a 4. hely megszerzésével. Délután megyei váltókban mérték össze kitartásukat az ország minden részéről idesereglett diákok. Nagy élményt jelentett versenyzőinknek, hogy más klubokban futó sporttársaikkal csapatokat alkotva egy nagyobb régiót képviselhettek.

Vasárnap a rendezvény felvonult a Turul-madár környéki sziklás, bozótos erdőbe, hogy hosszabb pályákon is megmérkőzzenek a kategóriánként 50-60 fős mezőnyök. A befutó nem éppen barátságos módon egy meredek emelkedőn felfelé volt kijelölve, egy réten, ami lehetővé tette a társak hangos buzdítását. Ezen a napon Braun Vili országos diákolimpiai bajnok lett FII-es korcsoportban, ami egyesületünk eddigi legnagyobb eredménye! És még kétszer tapsolhattunk pódiumra kiszólított kisVizslának: Bonifert Gergő 3. és Szakál-Biró Sári 5. helyen végzett.

Ezután következett még a meglepetés, amire egyáltalán nem számítottunk. A több száz induló számos iskolát képviselt, kb. 80 iskola szerzett egyáltalán pontot a diákjai eredményével. Köszönhetően a fenti sikereknek, az iskolák versenyében a 2. helyre a Nagykovácsi Általános Iskola képviselőit szólították ki! Nyereményünk egy dísz iránytű és az elismerés, hogy jól végezzük a munkánkat itt Nagykovácsiban.

Szerző: Fruzsi