Vértes edzőtábor

Augusztus 2.-án, pénteken Gántra utaztunk az idei Düdü által szervezett Vértes edzőtáborra.

Megérkezés után leraktuk a holmijainkat a Gránás turistaházban, a szállásunkon majd megis kezdtük az első edzést Gánttól 3 km-re. 3 pálya volt: nehéz, közepes és könnyű. Tipikus vértesi táj: kevés út, sok tisztás, kicsit sűrű alacsony erdő sok völggyel, sziklákkal.

Edzés után visszamentünk a szállásra, megebédeltünk, majd pihenő következett. Hamarosan eleredt az eső is.

A délutáni edzés kicsit módosítva lett a szakadó eső miatt: a szombat délelőtti folyosós pályát futottuk csapatban. Először a fiúk mentek, a lányok utánuk lebontották a pályát.

Mindenki tetőtöl talpig vizesen ért vissza. Zuhanyzás, átöltözés után átsétálltunk Piri néniékhez, az éttermbe, ahol egyébként egy esküvő is volt. A vacsora babgulyás és szilvásgombóc volt.

Vacsora után a Gránás Turistaház társalgójában előadást halgattunk meg a helyes futásról, és tanulmányoztuk Thierry Georgiou tájfutó technikáját.

Másnap reggel Kőhányáspusztára mentünk edzeni. Délelőtt 3 db 1km-es pálya volt. A terep hasonló volt az előző napi délelőttihez.

Visszamentünk a szállásra ebédelni, majd társasoztunk (Dixit).

A délutáni edzés szintén Kőhányáspusztán volt, de egy másik terepen. Hatalmas fák alkottak egyszálerdőt, így aljnövényzet alig volt. A terepen a domborzat volt a meghatározó, így kizárólag domborzatos pályák voltak, most is 3 db.

Fényképek: Tóth Ibolya, Egri Mátyás