Slovak Karst Cup

Hosszú szervezés után eljutottunk első külföldi versenyünkre, a Szlovák Karszt Kupára. A 3 napos verseny egy új terep megismerését és egy remek utazást jelentett számunkra.

Csütörtök délután 2-kor indultunk Nagykovácsiból. Először a Bimbó útra mentünk, ahol felvettük a harmadik autót. A csomagok ide-oda pakolgatása után fél 4-kor indultunk el Jósvafőre. Miskolc után dugóban álltunk még fél órát baleset miatt, majd bevásároltunk. Így este 7 körülre érkeztünk meg.

Gyorsan felállítottuk a sátrakat, Áron (főszakács) elkezdte főzni a vacsorát. Mi, többiek pedig elmentünk átmozgató kocogásra a Gergés-lápa felé a naplementében. Visszaérkezés után megvacsoráztunk; paradicsomlevest és paprikás krumplit (Áron olyan nagy adag paprikás krumplit főzött, hogy még vasárnap is azt ettük). Vacsora után (már sötétben) akinek volt kedve, bement a jéghideg Jósvába.

Másnap reggel összepakoltuk az aznapi versenycuccot, megreggeliztünk és elindultunk a versenyre. A VK a Pelsőci fennsíkon volt egy nagy réten. A versenyen több, mint 800 ember indult.

Az első napon rövidített normáltávot (shortened long) rendeztek. A terep tele volt kisebb-nagyobb töbrökkel, sziklákkal és sziklafalakkal. A terep nagy részét fehérerdő borította, néhol kis rétekkel.

A pályák után elkirándultunk két közeli barlanghoz (Zombor, Lastovicia diera), majd a fennsík másik oldalán mentünk le gyalog.

Miután visszaértünk Jósvafőre, tettünk még egy kisebb sétát a Tengerszem-tóhoz. Visszafelé egy kötélhídnál megálltunk.

Vacsora: tejbegríz és paprikás krumpli volt. Utána társasoztunk, és a patakban fürödtünk.

Másnap, szombaton két pálya is volt. Délelőtt középtáv a fennsíkon, délután Rozsnyó belvárosában sprint. A két verseny közti időt patakparton próbáltuk eltölteni, ami nem sikerült, helyette az Ochtinai aragonitbarlang közelében pihentük ki magunkat.

A délutáni sprint nagyon izgalmas volt, a pályák után fagyiztunk a főtéren, majd visszamentünk a szállásra.

Vacsora: tészta különböző szószokkal és paprikás krumpli

Vasárnap, a verseny utolsó napján a VK északi részén futottunk rövidített normáltávot. Ezen a részen sokkal több és nagyobb rét volt, voltak sűrűbb erdők, és bozótok is.

Miután mindenki visszaért a pályáról gyorsan összepakoltunk, hogy hamar elhagyhassuk a fennsíkot és ne kelljen a dugóban állni.

Visszamentünk Jósvafőre, ahol összepakoltuk a cuccainkat, fürödtünk még egy utolsót a Jósvában és ettünk paprikás krumplit.

Megbeszéltük a hétvégét, hogy kinek milyen célját sikerült beteljesíteni, és hogy mi tetszett legjobban.

Végül, ami a legfontosabb: NEM DISCOZOTT SENKI!

És elindultunk hazafelé…

A pályák megtekinthetőek lesznek itt: http://rg.orienteering.sk/cgi-bin/reitti.cgi